Coca-Cola

Coca-Cola satser på flasker av 100% resirkulert plast i Skandinavia

Publisert: 20. november 2019

Coca-Cola lanserte i høst målet om at alle flasker som selskapet produserer i Vest-Europa skal lages av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast. Nå blir Sverige det første landet i verden der Coca-Cola går over til å bruke flasker laget av 100 prosent resirkulert plast på all lokal produksjon. Endringen gjennomføres i første kvartal 2020, og omfatter 40 ulike varianter av merkevarene Coca-Cola, Fanta, Sprite og Bonaqua.

Hva gjør vi i Norge

I Norge har vi i Coca-Cola brukt resirkulert og fornybart materiale i flaskene siden 2010, og i dag har alle produktene vi tapper lokalt flasker med 25 prosent resirkulert plast. Målet er å følge i fotsporene til Sverige, og allerede i Q1 2020 starter vi med å ta i bruk flasker av 100 prosent resirkulert materiale for vannmerkene Telemark by Bonaqua og Smartwater.

Hvorfor gjør vi dette

Å bytte ut ny plast med resirkulert plast gir store reduksjoner i CO2-utslippene våre. Den resirkulerte plasten vi allerede bruker i Norge, sammen med de nye vannflaskene av 100 % resirkulert materiale gir en årlig besparelse på rundt 1700 tonn ny plast. Det er gode nyheter for både oss i verdikjeden og forbrukerne våre.

Vi vil følge opp med mere informasjon når de nye vannflaskene våre kommer ut i markedet i februar.